سفید کردن دندان از خدمات محبوب و پرطرفدار دنیای دندانپزشکی زیبایی است که باعث بهبود لبخند و زیبایی چهره میشود. بهعلاوه اینکه اعتمادبنفس افراد را هم افزایش میدهد. دندان زرد کابوس تمام آنهایی است که سلامت و زیبایی دندان برایشان اهمیت دارد.
بهلطف پیشرفت دنیای دندانپزشکی، روشها و محصولات زیادی برای برطرف کردن سفیدی دندان هستند، اما این تنوع باعث سردرگمی شده است و برخی نمیدانند که کدام روش ایمنتر است. در این میان، روشهای سفید کردن دندان در خانه هم بهعنوان روش مکمل، هنوز محبوب هستند. در ادامه این مطلب با ما باشید تا با انواع روشهای سفید کردن دندان، و چند روش سفید کردن دندان در خانه بیشتر آشنا شوید.
انواع روشهای سفید کردن دندان
تکنیکهای مختلف و متعددی برای روشنتر کردن دندانها هستند که بسته به وضعیت دندانها، شرایط و سن فرد، سابقه دندانپزشکی، نوع تغییر رنگ دلخواه و میزان بودجه و امکانات موجود، دندانپزشک بهترین و امنترین گزینه را پیشنهاد میدهد. به طورکلی، سفید کردن دندان در سه حالت انجام میشود:
- توسط دندانپزشک در مطب
- توسط دندانپزشک برای استفاده در خانه
- بدون نسخه دندانپزشک در خانه با روشهای خانگی
برای سفید شدن دندان چیکار کنیم؟
طبیعی است که اولین اقدام برای سفید کردن دندانها، مراجعه به دندانپزشک است تا با تشخیص او بهترین روش را انتخاب کنید. گزینههای روشنتر کردن رنگ دندانها در دندانپزشکی عبارتند از:
- بلیچینگ دندان
- پرسلین یا ونیر کامپوزیت
- سفید کردن دندان با لمینت
- جرمگیری
- سفید کردن دندان با لیزر
روش های سفید کردن دندان در خانه کدامند؟
برای سفید و روشنتر کردن رنگ دندانهای زرد در خانه میتوانید از خمیر دندانهای سفید کننده یا بلیچینگ، ژلهای سفید کننده، شویندههای مخصوص این کار کنید. گزینههای متعددی هم در بازار هستند که برای سفید کردن دندان در خانه تولید شدهاند از جمله:
- خمیر دندان سفید کننده
- نوار چسب سفید کننده دندان
- کیت سفید کننده
- پودر سفید کننده
- قلم سفید کننده
- ژل سفید کننده
- شویندههای سفید کننده دندان
سفید کردن دندان در خانه با داروهای گیاهی
گاهی برای سفید کردن دندانها در خانه نیازی به تهیه موارد مختلف نیست، بلکه با چند قلم ماده ساده در خانه که در دسترس همه هست، میتوانید زردی و لکهای سطحی یا عمقی دندانها را برطرف کنید و از لبخند زیبایی بهرهمند شوید. روشهای گیاهی سفید کردن دندان در خانه عبارتند از:
سفید کردن دندان با زنجبیل
خاصیت ضدالتهابی زنجبیل باعث از بین بردن التهاب دهانی شده و لبخندی زیبا و سفید به شما هدیه میدهد. زنجبیل آسیاب شده را به چای اضافه کنید یا همراه نمک مصرف شود.
سفید کردن دندان در خانه با نمک
نمک، ساینده ملایمی است که پلاکهای دندانی را بهسرعت از روی دندان پاک کرده و زردی و تیرگی دندانها را سفید میکند. البته این روش موقتی و صرفا برای لکههای سطحی است و در بلند مدت باعث از بین رفتن مینای دندان خواهد شد.
دندانهای سفیدتر با زردچوبه
زردچوبه بیشتر گزینهای برای مراقبت از دندانها در خانه است که بهخاطر خاصیت آنتی میکروبی و ضدالتهابی که دارد، پلاک، باکتری و التهابات دهان و دندانی را از بین می برد.
سفید کردن دندان با جوش شیرین
جوش شیرین بهخاطر خاصیت سفیدکنندگی طبیعی که دارد بهعنوان یکی از مواد تشکیل دهنده خمیردندانها استفاده میشود. ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را با ۲ قاشق چایخوری آب ترکیب کرده و دندانها را با آن ۳ تا ۴ بار در هفته مسواک بزنید. این روش خانگی در دراز مدت باعث از بین رفتن زردی سطح دندانها میشود.
پوست موز
با سابیدن پوست موز روی دندان میتوانید لکههای زرد را از بین ببرید. پوست موز را روی دندانها بمالید و بعد مسواک بزنید و بشویید.
سفید کردن دندان در خانه با جوش شیرین و توت فرنگی
یک توت فرنگی را له کرده و نصف قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. این ترکیب را روی دندانها گذاشته و بعد ۵ دقیقه دهان را شسته و با خمیر دندان مسواک بزنید.
نمک و پوست پرتقال برای سفید کردن دندانهای زرد
قسمت سفید پوست پرتقال را با نک دریا آغشته کرده و حدود دو دقیقه روی دندانها بکشید. بعد از شستشو با خیمر دندان مسواک بزنید.
خداحافظی با دندانهای زرد با سرکه و جوش شیرین
مسواک را داخل یک قاشق غذاخوری سرکه سیب بغلتانید و مسواک بزنید. بعد دندان را با ترکیب خمیر دندان و جوش شیرین بشویید و آبکشی کنید.
کلام آخر
جلوگیری از زرد شدن دندانها، بهترین راه برای داشتن دندانهای سفید است! با رعایت بهداشت دهان و دندان، و مسواک روزانه بعد از هر وعده غذایی، و استفاده از نخ دندان، میتوانید دندانهای سفید و سالم و لبخند زیبا داشته باشید. سیگار، نوشیدنیهای رنگی مانند چای و قهوه، و الکل را حذف کرده یا کاهش دهید. در انتها یادتان باشد که این روشهای خانگی به مدت زمان طولانیتری نیاز دارند تا نتایجشان آشکار شود. بهتر است قبل از امتحان کردن روشهای سفید کردن دندان در خانه، حتما با دندانپزشکتان مشورت کنید.