خانه‌ تکانی در ۷ روز: راهنمای جامع و کاربردی برای نظافت کامل منزل!
خانه‌ تکانی در ۷ روز

خانه‌ تکانی در ۷ روز: راهنمای جامع و کاربردی برای نظافت کامل منزل!

زمان مطالعه: 5 دقیقه

خانه‌ تکانی یکی از سنت‌های ارزشمند و ضروری در فرهنگ ما به‌شمار می‌آید که برای خیلی‌ها، یکی از سخت‌ترین کارهای آخر سال است. اما با یک برنامه‌ریزی دقیق می‌توانید بدون خستگی و با آرامش، خانه تکانی را انجام دهید. در این مطلب، برنامه هفت روزه خانه تکانی برایتان آورده‌ایم که خانه تکانی را برایتان راحت و ساده می‌کند. همین حالا دست به‌کار شوید.

برنامه‌ریزی و دور ریختن وسایل اضافی

روز اول: برنامه‌ریزی و دور ریختن وسایل اضافی

راز موفقیت خانه‌تکانی چیست؟ خلاص شدن از شر اضافات! اولین روز از برنامه هفت روزه خانه تکانی را به برنامه‌ریزی و حذف وسایل اضافی اختصاص بدهید. برای اینکه کارها راحت‌تر انجام شود، چک لیستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید. به تک تک اتاق‌ها سر بزنید و وسایل غیرضروری، لباس‌هایی که مدت‌هاست نمی‌پوشید، و چیزهایی که خراب و غیرقابل استفاده شدند را جدا کنید. مهم‌ترین نکته رعایت قانون ۶ ماهه است؛ یعنی اگر ۶ ماه از چیزی استفاده نکردید، احتمالا دیگر به آن نیازی ندارید!

سه جعبه یا سبد بگیرید: یکی برای وسایل دورریختنی، یک سبد برای وسایل و لباس‌هایی که نیازی به آن‌ها ندارید و قرار است به نیازمندان ببخشید، و سبد آخر هم برای وسایلی که قرار است مرتب شوند. وقتی وسایل اضافی جمع شوند، خانه سبک‌تر شده و تمیز کردن آن هم راحت‌تر می‌شود.

تمیز کردن آشپزخانه

روز دوم: آشپزخانه؛ قلب تپنده خانه!

آشپزخانه نامرتب باعث می‌شود که کل خانه نامرتب و کثیف دیده شود. به‌همین خاطر، روز دوم خانه تکانی را به تمیز کردن آشپزخانه اختصاص دهید. قورباغه‌تان را قورت دهید و اول از یخچال شروع کنید. مواد غذایی که مدت‌ها ته فریزر مانده‌ را دور بریزید. از ظروف و ارگنایزرها برای سروسامان دادن یخچال و فریزرتان کمک بگیرید. قفسه‌ها و کشوها را با محلول آب و جوش شیرین یا سرکه تمیز کنید. یک دستمال خشک بکشید و دوباره وسایل را مرتب داخل یخچال و فریزر بچینید.

حالا نوبت خالی کردن کابینت‌ها است. وسایل اضافی را دور بریزید، داخل کابینت‌ها را گردگیری کنید. وسایل را دوباره داخل کابینت بچینید و بیرون آن‌ها را هم دستمال بکشید. برای تمیز کردن سینک و شیرآلات از ترکیب لیمو و جوش شیرین، یا آب و سرکه غافل نشوید. برای پاک کردن اجاق گاز و هود هم می‌توانید از محلول‌های چربی زدا، گاز پاک‌کن سیف، یا محلول خانگی جوش شیرین و سرکه استفاده کنید. موقع تمیز کردن آشپزخانه، یه قابلمه آب با چند برش لیمو بجوشانید تا بوی تازگی در آشپزخانه بپیچد.

تمیز کردن اتاق خواب‌ و لباس ها

روز سوم: اتاق خواب‌ها، آرامش و نظم

اتاق خواب تمیز، خواب راحت‌تری هم برایتان هدیه می‌آورد. خواب بهتر هم مساوی با انرژی بیشتر در طول روز است. برای روز سوم خانه تکانی از تخت خواب شروع کنید. پرده، ملافه و روبالشی‌ها را داخل لباسشویی بیندازید تا در فاصله تمیز کردن اتاق، شسته و خشک شوند. لباس‌هایی که دیگر قابل پوشیدن نیستند را جدا کنید. اینطوری فضای داخل کمدتان باز می‌شود. گردگیری یادتان نرود؛ زیر تخت و گوشه‌ها را جاروبرقی بکشید. پنجره‌های اتاق خواب هم باید تمیز شوند. برای اینکه اتاق خواب و کمد لباس‌تان خوشبو شود، می‌توانید از اسانس لوندر داخل کمد لباس استفاده کنید.

سالن پذیرایی و نشیمن

روز چهارم: سالن پذیرایی و نشیمن

سالن پذیرایی و اتاق نشمین، پررفت و آمدترین قسمت خانه هستند؛ به‌همین خاطر، باید از تمیزی برق بزنند. از گردگیری مبلمان، میز و قفسه‌ها شروع کنید. روکش کوسن مبل‌ها را بشویید. اگر مبلتان کثیف است، می‌توانید از شامپو فرش یا بخارشو استفاده کنید یا اینکه شستشوی آن‌ها را به مراکز مبل شویی بسپارید. از ترکیب آب و سرکه و دستمال‌های نانو برای تمیز کردن شیشه پنجره‌ها استفاده کنید. شامپو فرش و یک تکه اسفنج هم برای تمیز کردن و برق انداختن فرش لازم دارید. اگر فرش‌تان خیلی کثیف است، بهتر است آن را به قالیشویی بسپارید.

روز پنجم: سرویس‌های بهداشتی و حمام

سرویس بهداشتی و حمام باید همیشه از تمیزی برق بزنند. برای شستن و تمیز کردن کاشی‌ها از ترکیب سرکه و جوش شیرین با آب استفاده کنید. شیرآلات حمام و سرویس را هم با آب و سرکه براق کنید. ماسک مو و شامپوهای تاریخ گذشته را دور بریزید و آینه حمام را حسابی تمیز کنید. چند قطره روغن اکالیپتوس یا لیمو را روی دستمال بریزید و گوشه حمام بگذارید. این کار باعث می‌شود، حمام و سرویس بهداشتی‌تان همیشه بوی خوب بدهد. موقع حمام، کمی سرکه روی کاشی‌ها اسپری کنید، بخار حمام باعث می‌شود جرم‌ها راحت‌تر پاک شوند.

تمیز کردن پرده و پنجره

روز ششم: پنجره‌ها، پرده‌ها و جزئیات نهایی

حالا وقت آن رسیده که نور بیشتری به خانه بتاید. پرده‌ها را بشویید یا اگه نیاز به شستن ندارند، با جاروبرقی آن‌ها را گردگیری کنید. برای تمیز کردن پنجره‌ها از شیشه شور تاژ یا شیشه شورهای خانگی کمک بگیرید. نصف لیوان سرکه را با دو لیوان آب و چند قطره مایع ظرفشویی ترکیب کنید. برای شیشه‌ها معجزه می‌کند. دستمال‌های نانو هم گزینه خوبی برای پاک کردن پنجره‌ها هستند که فقط به آب نیاز دارند. کلید و پریزها و دیوارها فراموش نشوند. بعد از تمیز کردن، چند شاخه گل طبیعی روی میز بگذارید تا حس تازگی بیشتری ایجاد شود.


بیشتر بخوانید: نظم دهی آشپزخانه، ۱۲ ایده کاربردی برای چیدمان قلب خانه


چیدمان نهایی

روز هفتم: چیدمان نهایی و استراحت!

بالاخره برنامه خانه تکانی هفت روزه تمام شد! حالا فقط باید همه چیز رو سر جای خودش بچینید. وسایلی که جابه‌جا شدند را به جای اصلی برگردانید. می‌توانید تغییر دکوراسیون هم بدهید، تا خانه حال و هوای عید و بهار بگیرد. شمع، اکسسوری‌های بهاری و گل به خانه جان می‌دهند. دیگر تمام شد! حالا یک لیوان چای بریزید و از تمیزی خانه لذت ببرید!

جمع‌بندی: خانه‌تکانی راحت و بی‌دردسر!

با این برنامه خانه تکانی هفت روزه، می‌توانید بدون استرس و خستگی خانه‌تان را تمیز کرده و آماده سال نو شوید. نکته مهم این است که هر روز از خانه تکانی فقط روی یک قسمت از خانه متمرکز شوید تا کارها سبک‌تر شوند. بعد از هر مرحله هم استراحت کوتاهی داشته باشید تا خستگی، انگیزه‌تان را از بین نبرد. شما چطور خانه تکانی عید را انجام می‌دهید؟ برنامه یا راهکار خاصی دارید؟ خوشحال می‌شویم نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدترین ها

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
جستجو
جستجو

مطالب مرتبط

از نو کردن فضا تا انتخاب رنگ‌های مناسب

از نو کردن فضا تا انتخاب رنگ‌های مناسب: گام‌های اساسی برای دکوراسیون بهاری

در بهار، زمانی که طبیعت لبریز از زندگی و طراوت می‌شود، خانه شما نیز می‌تواند این حس شادابی و سرزندگی...
دکوراسیون پاییزی خانه

دکوراسیون پاییزی خانه: ایده‌هایی کاربردی برای تغییرات پاییزی

با آمدن فصل پاییز، زمان مناسبی است تا با دکوراسیون پاییزی خانه، فضایی گرم و دلپذیر ایجاد کنیم. استفاده از...
نظم دهی آشپزخانه

نظم دهی آشپزخانه، ۱۲ ایده کاربردی برای چیدمان قلب خانه

به عنوان یکی از پر کاربردترین فضاها برای بسیاری از خانواده‌ها چه برای خوردن شام، چه برای دور هم جمع...